martes, 21 de abril de 2009

Nova exposició de RafaVicent al Museu d'Història de València del 5 al 12 de maig del 2009.
8 OBJECTIUS: Expressions de la utopia del mil·lenni

Els governs de 189 països van firmar l’any 2000 la Declaració del Mil·lenni, que establia 8 objectius a complir en 2015. La realitat dels països empobrits ens demostra que, lluny d’aconseguir-se, aquests objectius corren el risc de convertir-se en una utopia. La falta de voluntat política en la seua consecució converteix a les organitzacions socials i a la ciutadania en els referents de la lluita contra la pobresa i les desigualtats a favor de la justícia social en el món. Amb aquest projecte la Fundació CEPS pretén informar i sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, amb l’ànim de sumar esforços i veus que exigisquen als governants i instàncies de poder que no es convertisquen en la Utopia del Mil·lenni.

Enmarcada dins les activitats promogudes per la Fundació CEPS, l'artista RafaVicent, encarregat de treballar sobre el 6º Objectiu del Mileni ( combatre el VIH/SIDA, el paludisme i altres enfermetats a Àfrica), realitza una instal.lació a la sala multiusos del Museu d'Història de València el 5 de maig del 2009.
Dita instal.lació consta d'un conjunt d'obres que es mouen al voltant de la idea
de l'Nkisi africà.

L'Nkisi és una figura molt present a la cultura africana; es tracta d'una mena d'intermediari entre els deus i els homes, al que se li prega mitjançant ofrenes, dances i cants que intercedeixca ajudant a l'home en allò que li ha demanat.

En aquest sentit la instal.lació funciona com una espècie de prega cap a l'Nkisi, ací representat per moltes reproduccions escultòriques de caps de menut format.
Mitjançant els balls que produïran la multitud de dibuixos i les teles amb representacions de figures dansant, aquestos dibuixos i teles, penjats de cordes, esperen complir la seua funció al dansar per l'aire provocat pels espectadors al moure's al voltant d'ells, fent d'aquesta manera que l'acció del visitant estiga entessa com un element més de la instal.lació.

L'exposició està composta per 100 dibuixos amb tinta xinesa sobre paper, 10 teles de gran format realitzades amb acrílic, 20 escultures de menut format i un video.

No hay comentarios:

Publicar un comentario